Deschide un cont in Academia de eCommerce si primesti instant 10 puncte de fidelitate in valoare de 10 lei, sa iti cumperi materialele care te intereseaza. Bucura-te de extra reducere la comandarea produselor premium din Academie!
Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Strategia ta de marketing pentru 12 luni.
eCommerce-ul B2B este o oportunitate pentru orice afacere Multi antreprenori, de obicei cei care detin afaceri mici, nu iau in considerare sectorul B2B. Cauza este preconceptia ca doar companiile mari pot accesa acest sector. In realitate, orice companie, indiferent de dimensiunea si stadiul in care se afla, poate vinde produse/servicii catre alte companii. Un start-up poate creste sansele de fidelizare a clientilor prin intermediul modulului B2B. Daca un client ajunge sa cumpere frecvent de la tine, il poti aloca intr-un grup de clienti ce beneficiaza de anumite discount-uri. Acelasi modul te ajuta si la diferentierea clientilor. Daca ai intampinat diferite situatii cu comenzile unui client, il poti evidentia pentru a-l observa mai usor in fluxul de comenzi.
Marketing-ul din B2B Comunicarea intre furnizor si vanzator este esentiala pentru orice tip de afacere. Daca doresti sa devii distribuitor de produse, e indicat sa ai o comunicare buna cu cei care iti vor revinde produsele. De exemplu, ofera-i vanzatorului sfaturi cu privire la produsele care se vand cel mai bine intr-o anumita perioada. Ai grija sa discuti si despre politica de retur si/sau service a produselor. Vanzatorul trebuie sa stie clar in ce conditii se pot face retururile si in ce mod acordati service produselor (daca e cazul). Un marketing eficient se bazeaza pe cunoasterea clientilor. In acest caz, e indicat sa cunosti bine vanzatorii care se aprovizioneaza de la tine, pentru a putea vinde mai mult si a scapa de stocuri cat mai repede. Iar o rotatie rapida a stocurilor se traduce prin castiguri substantiale si cheltuieli reduse (in special cu depozitarea produselor). Cu cat ai mai multi revanzatori, cu atat va creste volumul de informatie la care vei primi acces (feedback-uri, experiente etc.), ce te va ajuta sa-ti ajustezi strategia de vanzare.
Ce artificii se pot face in platforma Gomag Stabileste ce clienti vei avea. Cum ii vei diferentia? Va fi nevoie sa creezi grupuri de clienti (standard, vanzatori, companii etc.). In dashboard, sectiunea CRM - Grupuri: aici se pot crea grupurile dorite. Pe langa denumire, se poate seta cate o culoare diferita fiecarui grup, pentru a fi mai usor de identificat (inclusiv in listarea comenzilor). Dupa stabilirea grupurilor de clienti, se pot face regulile de vanzare pe grup de client: lista de preturi, vouchere, reduceri etc. Se poate automatiza modul de alocare a clientilor in grupurile create. Poti face tu alocarea (sa intri pe fiecare client in parte si sa il aloci unui grup) sau poti folosi un CRM Bot pentru a automatiza acest proces. Se pot configura multe reguli pentru CRM Bot, in functie de nevoile fiecarui business (exista numeroase solutii). Odata setate aceste reguli, ele functioneaza automat si constant. B2B-ul este inca in dezvoltare in Romania, deci este un sector ce merita explorat. Daca nu ai vazut inca aceasta oportunitate pentru business-ul tau, vezi cum poti intra si in aceasta audienta. Pentru a vedea ce rezultate poti obtine, important este sa testezi practic informatia obtinuta. Vezi cum te poate ajuta modulul de B2B sa-ti dezvolti afacerea.
Continua sa ne urmaresti canalul de YouTube pentru alte sfaturi numai bune de pus in practica si video-uri cu informatii verificate si testate de noi.
Vezi si alte materiale utile: