Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Strategia ta de marketing pentru 12 luni.
Pe homepage-ul magazinului tau ajunge doar o parte din trafic. Sunt cei care au aflat de tine din recomandari si cei care ti-ai gasit site-ul in mod direct.
Utilizatorii care ajung in homepage ar trebui sa gaseasca aici o serie de informatii: diferentiatori, ce se vinde, elemente de trust (incredere), recomandari produse, noutati, review-uri/testimoniale, date de contact si link-uri utile (social media, despre noi, termeni si conditii, plata si livrare etc.). Toate aceste elemente conving utilizatorul sa petreaca mai mult timp in site si cresc sansele ca acesta sa faca prima achizitie.
Banner cu oferte Homepage-ul unui magazin online trebuie sa fie unic din punct de vedere comercial. Foloseste Unique Selling Point (USP) - parte de text ce subliniaza prin ce te diferentiezi de competitie (ce te recomanda si de ce ar trebui oamenii sa te aleaga). Afiseaza un banner cu oferte. Recomandat e ca banner-ul sa contina imagini cu oameni (umanizarea afacerii) si un buton call-to-action (cumpara acum, da click aici, profita acum etc.). Actualizeaza banner-ul de pe homepage in functie de campaniile/ofertele in derulare.
Hero images
Pe langa banner-ul principal, ar trebui sa ai si acele hero images - bannere mai mici cu oferte din magazin. E indicat sa duca spre o pagina de produs, pagina de categorie sau landing page. Sunt utile pentru a scoate in evidenta anumite produse sau pentru oferte limitate. Foloseste imagini de calitate superioara pentru hero images. Elemente de securitate SSL-ul este obligatoriu, dar este bine sa mentionam ca exista (pentru incredere, siguranta). Alte elemente: garantie furnizor, retur in 14 zile, garantia calitatii etc. Bara de cautare Este necesar sa ai bara de cautare prezenta in magazin pentru a permite utilizatorilor sa gaseasca rapid produsele de interes major.
Pont: in Google Analytics, poti seta un parametru special pentru a vedea ce anume cauta oamenii in magazinul tau. Bara de navigare/link-uri
Link-uri catre paginile:
- despre noi
- contact
- cont client
- garantii
- cos
- transport
- termeni si conditii (terms of service - tos)
- GDPR
- galerie
- program de fidelizare
Top produse Homepage-ul ar trebui sa contina doar anumite produse (oamenii nu au rabdare sa dea prea mult scroll pe pagina). NU afisa o lista infinita de produse.
Ce produse sa afisezi in homepage? Produse:
- la oferta
- noi
- cele mai vandute
- de sezon
Afiseaza marcaje promotionale pe produsele la oferta. Afiseaza ultimele produse vizualizate - multi utilizatori revin in pagina pentru a finaliza procesul de cumparare, iar aceasta sectiune ii ajuta sa gaseasca produsele rapid.
Testimoniale
Testimonialele din partea clientilor ajuta mult in procesul de vanzare. Arata utilizatorilor ca oamenii au avut incredere sa cumpere de la tine.
Platforma Gomag are aplicatia InstaApp, prin care iti poti aduce postarile din Instagram (poze de la clienti cu produsele tale) in homepage-ul magazinului online. Texte Textele sunt necesare pentru SEO (foloseste cuvinte cheie relevante pentru afacerea ta). In homepage, ai nevoie de o descriere a afacerii - ai grija la structura (foloseste bullet points). Fa o preluare automata in homepage a articolelor postate in blog. Ultimul articol in blog apare primul in homepage. Footer - date firma - link-uri spre social media - abonare la newsletter
Homepage-ul ar trebui sa contina si un numar de telefon. Pentru ca la inceput oamenii nu au incredere in afacerea ta, vor dori sa afle mai multe informatii despre produse/servicii. Posibilitatea de a discuta cu tine sau cineva din echipa le va indeparta orice urma de indoiala.
Aboneaza-te la canalul nostru de YouTube pentru ca urmeaza si alte video-uri pe teme interesante. Vezi si alte video-uri din lista noastra pentru ca vei gasi cu siguranta sfaturi care sa te ajute sa-ti dezvolti afacerea.
Vezi si alte materiale utile: