• 0721-334.992
  • 0 0
  • Contul Tau
  • Inregistreaza-te

10 Idei de promovare, bune pe timp de vara ☀️

Deschide un cont in Academia de eCommerce si primesti instant 10 puncte de fidelitate in valoare de 10 lei, sa iti cumperi materialele care te intereseaza. Bucura-te de extra reducere la comandarea produselor premium din Academie!

Gratuit
Gomag
10 Idei de promovare, bune pe timp de vara ☀️-big
Gratuit
Limita stoc
- +
Acceseaza Acum

Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Pagina de produs într-un magazin online 

1. Ajusteaza-ti planul pentru ciclul de engagement cu clientii

Tine cont de un sales funnel atunci cand actionezi.

Ciclul de interactiune este format din:
- Awareness (recunoastere) - campanii de constientizare, atragere a atentiei
- Comparare - fii prezent in comparatoarele de preturi
- Achizitie - ofera continut de calitate, raspunde la intrebari (sectiunea FAQs), testimoniale (continut creat de clienti), pentru a motiva achizitia
- Suport - follow-up dupa achizitie (ajuta clientul sa foloseasca produsul)
- Loializare - puncte de fidelitate, servicii extra, grup de clienti VIP
- Sustinere - foloseste continut oferit de clienti, creste o comunitate in jurul brand-ului

2. Importanta de a determina ciclul de viata al unui produs

Ajuta sa stii ce produse sa aduci si cand.

Ciclul de viata al unui produs are 5 stadii:
- Aparitia - super lansare pentru produs
- Crestere rapida a vanzarilor - newslettere, campanii, marcaje promotionale, influenceri
- Maturitate - stabilizare generata de cerere
- Saturatie - oamenii nu mai consuma si apare declinul (campanii de lichidare stoc); - gandeste-te ce produse vei aduce (produse in trend pentru urmatorul sezon sau in functie de categoriile de produse din magazin - foloseste Google Trends si campaniile de trafic)


3. Optimizeaza imaginea afacerii

Acest aspect ar trebui facut constant si continuu. Dupa ce ai pus la punct site-ul, revino periodic si imbunatateste: pagina About, testimoniale clienti, review-uri. Inventeaza servicii extra, adauga oferte noi, revizuieste textele pentru clienti, comunica relaxat si constant. Poti rula campanii de responsabilitate sociala (ex: donatii dintr-o suma cheltuita).

4. Campanii de challenge pe timp de vara

Activitati simple de pus in practica, si rezultate simple de atins, pentru engagement si continut din partea clientilor.

5. Intelege mai bine oamenii

Cum functioneaza oamenii? Te poti ajuta de instinctele senzoriale: curiozitatea, efectul “Halo” (influenta pe care o au impresiile pozitive), instinctul de a acumula, si cel de autoconservare. Apeleaza la mai multi stimuli si testeaza mai multe idei deoarece nu toti raspund la acelasi stimul/instinct. Apeleaza la diversitate pentru campaniile de marketing si remarketing pentru a fi cat mai pe interesul audientei, nu te axa doar pe ce vrei tu.

6. Foloseste internetul

Nu te rezuma doar la campanii pe Google si Facebook. Profita de faptul ca internetul este cea mai mare conexiune intre utilizatori. De exemplu, fa un playlist cu ajutorul utilizatorilor, legat de produsele pe care le vinzi, trimite podcast-uri, video-uri de pe YouTube, fa actiuni la nivel local, comunica peste tot si prin toate mijloacele.


7. Segmenteaza baza de clienti

Segmenteaza clientii si compune grupuri de clienti in functie de brand-ul preferat, frecventa achizitiei etc. , pentru a putea promova mai bine produsele si intra mai bine in zona de fidelizare.

8. Trimite continut de sezon pe retelele sociale

Cum se poate folosi un produs in vacanta, pe plaja, in weekend? Adapteaza produsele tale la stilul de viata din sezon. Mergi pe idei de continut funny, cum ar fi un concurs de glume sau situatii amuzante legate de produsul tau.

9. Pregateste campania “Back to School”

Nu trebuie sa vinzi produse pentru elevi pentru asta. Este o campanie de marketing la care oamenii reactioneaza foarte bine, de aceea merita sa iti asociezi produsele cu acest tip de campanie: perioada limitata, produse la pret redus, stocuri limitate.

10. Strategie de SEO pe tipurile de cautari

Optimizeaza pe baza intentiei de cumparare. Fa research cu privire la cele mai bune cuvinte folosite pentru cautare, in specia long-tail keywords. Poti face landing page cu produsele din cautare sau articole pe blog (unde poti adauga produse, cu optiune de cumparare). 

Vezi si alte materiale utile:

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-17:00

0721-334.992 contact@gomag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!