• 0721-334.992
  • 0 0
  • Contul Tau
  • Inregistreaza-te

ROAS vs CLV De ce Majoritatea Magazinelor Online Esueaza

Vrei sa castigi instant 10 puncte de fidelitate in valoare de 10 lei? Fa-ti un cont, gratuit si rapid, chiar acum! Pornesti cu un credit de 10 lei reducere pentru orice curs digital sau material fizic premium iti doresti, doar in Academia de eCommerce by Gomag!
Gratuit
Gomag
ROAS vs  CLV  De ce Majoritatea Magazinelor Online Esueaza-big
Gratuit
Limita stoc
- +
Acceseaza Acum
Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Fluxul de vanzare in magazinul tau online

Care este formula de calcul pentru ROAS?


Formula ROAS (Return on Ad Spend) este simpla: reprezinta valoarea medie a comenzilor pe magazinul online, inmultita cu rata de conversie, impartita la costul reclamelor pe click si bugetul alocat campaniilor respective. Pentru a obtine un ROAS mai mare, trebuie sa imbunatatim diverse metrici, cum ar fi valoarea medie a comenzilor, rata de conversie si optimizarea paginilor de produs si de categorie.

In ceea ce priveste optimizarea campaniilor PPC, este important sa acordam atentie feedului de produse pentru Google si Facebook si sa segmentam cu atentie. Algoritmul poate consuma bugetul in mod ineficient daca nu este gestionat adecvat.

Este important sa retinem ca ROAS nu este echivalent cu costul de achizitie al clientilor. ROAS se refera la eficienta campaniilor de marketing pe canale specifice, cum ar fi Facebook sau Google. Costul de achizitie al clientilor implica si alte actiuni de marketing.

Pentru a obtine un ROAS mai bun, este recomandat sa urmarim si alte metrici si sa fim prezenti pe toate canalele in mod constant, alaturi de strategii de optimizare. 

ROAS-ul (Return on Ad Spend) poate adesea sa induca in eroare in afacerea noastra, iar un ROAS mare nu este intotdeauna sinonim cu dezvoltarea afacerii tale. Motivul este ca singura metrica cu adevarat relevanta intr-o afacere este Valoarea pe Toata Durata de Viata a Clientului (Customer Lifetime Value - CLV).

Practic, CLV reprezinta suma totala de bani pe care o obtii de la un client pe parcursul intregii lui relatii cu afacerea ta. Sa luam in considerare un scenariu in care un client cumpara produse in valoare de 1.000 de lei de la tine, de trei ori pe an, timp de cinci ani. Acest lucru inseamna ca valoarea clientului in aceasta situatie este de 15.000 de lei, calculata ca 3000 lei x 5.

Aceasta este o cale esentiala pentru a-ti construi o afacere solida si sanatoasa si pentru a evolua in timp. Cu toate acestea, pentru a creste valoarea clientului, intervine actiunea ta de marketing, inclusiv strategiile mentionate in materialele anterioare, cum ar fi comunicarea cu clientii dupa achizitie, programul de loializare, fidelizarea clientilor si altele.

Intr-adevar, ROAS masoara rezultatele pe termen scurt, cum ar fi o saptamana sau o luna, sau pe durata unei campanii. Pe de alta parte, CLV masoara rezultatele pe termen lung, ceea ce este vital pentru companiile mari. Acestea se concentreaza pe a obtine cea mai mare suma de bani de la clientii lor pe parcursul relatiei lor.

Daca privim in sfera noastra, mai exact in industria de comert electronic, observam de ce continuam sa cumparam de mai multe ori de la aceeasi afacere si cum putem imbunatati acest aspect. In procesul de crestere, este necesar sa investim mai mult pentru a ne asigura ca putem atrage clienti si sa devenim profitabili pe termen lung.

Jeff Bezos spunea ca jucatorul care poate investi cel mai mult in achizitia unui client va deveni lider in industria respectiva. Aceasta abordare trebuie sa aiba un echilibru intre viziunea pe termen scurt si viziunea pe termen lung.

Desi intelegem ca exista situatii de afaceri sezoniere care pot face dificila mentinerea clientilor pe termen lung, noi ne concentram pe aspectele care conteaza si cum poti lua in considerare toate acestea in afacerea ta. Pentru a-ti optimiza strategiile de marketing si a atinge un ROAS cat mai mare, sfatul nostru este sa te concentrezi pe canalele de marketing organic.

Investitiile in SEO pot aduce trafic de calitate, iar actiunile organice pe social media sunt esentiale pentru a construi o relatie autentica cu clientii. Asigura-te ca relationezi cu clientii si interactionezi activ pe platformele de socializare. Masurarea performantei si a rezultatelor pe fiecare canal este esentiala, iar pe termen lung, toate aceste eforturi vor contribui la succesul afacerii tale.

Ai descoperit ca acest material este util? Nu ezita sa il impartasesti cu prietenii, colegii sau partenerii tai. O astfel de informatie poate fi valoroasa si pentru altii, iar practicarea acestor concepte poate aduce rezultate semnificative in orice afacere. In final, informatia este importanta, dar actiunea face diferenta.

Vezi si alte materiale utile:

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-17:00

0721-334.992 contact@gomag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!