Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Idei de postari si strategii pe Instagram
Timp de 30 de zile posteaza pe contul de Instagram al business-ului tau minimum o postare, la care adaugi hashtag #cugomag (pentru a putea centraliza postarile). De asemenea, da follow contului nostru de Instagram @gomag.ro iar noi iti dam follow back.
Afla cum sa vinzi pe Instagram https://www.gomag.ro/blog/vinzi-pe-instagram/
Vom interactiona cu postarile tale, iti vom da like si comentarii, iar tu trebuie sa faci la fel. Vom studia cresterea conturilor de Instagram din prima zi pana in ultima zi a challenge-ului, si vom vedea cum influenteaza aceasta interactiune conturile. Te rugam ca azi, in prima zi, sa iti notezi undeva numarul de followeri pentru a avea o situatie clara din prima, pana in ultima zi. Ce vrem sa aflam? Ne dorim sa studiem algoritmii Instagram in functie de interactiunile dintre conturi, timp de 30 de zile. Sfaturi pentru postarile si contul tau Instagram Fa postari 80% informationale si 20% comerciale. Pune mai mult accent pe stilul de viata creat de produsele sau serviciile tale, si mai putin pe vanzare (acesta va veni natural). Daca publici fotografii cu produse care se afla intr-o anumita oferta, invita oamenii sa le cumpere prin link-ul din bio.
Ai grija sa actualizezi acel link cu unul spre landing page-ul de oferta. Adauga o descriere la fiecare postare. In loc sa postezi un link in descriere (pe care prea putini oameni il vor copia sa il poata accesa), adauga date de contact: numar de telefon pentru comanda sau mai multe informatii / adresa de email scurta, usor de retinut. Alternativa e “link in bio”. Foloseste hashtag-uri locale si romanesti. Poti folosi si hashtag-uri internationale dar acestea vor fi mai putin urmarite de followerii tai din Romania, asa ca pierzi o oportunitate.
Foloseste calendarul cu idei care apare si in video. Posteaza situatii de folosire a produselor, imagini si video-uri din spate, cu echipa, depozitul, biroul, citate etc. Foloseste-te de fiecare eveniment care are legatura cu audienta ta sau specificul business-ului tau.
Vinzi hrana pentru animale? Sarbatoreste Ziua Pisicii, Ziua Internationala a Cainelui, Ziua Mondiala a animalelor etc.
Vinzi servicii de marketing? Sarbatoreste Ziua Cafelei, Ziua Internetului, Ziua Berii etc. Cauta pe Wikipedia zilele internationale care ti se potrivesc si noteaza-le in calendar, sa tii cont de ele. Fa oferte si continut special pentru Instagram: un voucher, o campanie, un concurs etc. Foloseste contextul pentru a-ti prezenta produsele. Nu tranti pe Instagram doar o imagine de produs cu fundal alb, incearca sa prezinti produsele in timp ce sunt folosite. Raspunde si reactioneaza la comentarii, poti chiar sa dai follow urmaritorilor tai.
Foloseste mai putin text pe fotografii, pastreaza doar ideea principala si restul in descriere. Fotografiile cele mai apreciate pe Instagram sunt cele estetice, frumoase, care starnesc emotii sau evoca senzatii. Posteaza imagini si video-uri de la evenimente, targuri, festivaluri sau alte ocazii, chiar daca tu nu esti neaparat acolo ca sa iti vinzi produsele. Intentioneaza sa cresti interactiunea la postari si mai putin numarul de followeri. Pentru ca degeaba ai multi urmaritori, daca acestia nu reactioneaza la postarile tale.
Vezi si alte materiale utile: