Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Fluxul de vanzare in magazinul tau online
1. Frica de necunoscut
Ai o idee de afacere si esti entuziasmat(a). Ai vazut ca functioneaza, ai validat-o (nu uita de acest aspect inainte de a porni la drum) si vrei sa o pui in practica.
Dar, cand incepi sa-ti pui planul pe hartie, realizezi ca apar multe necunoscute.
Aceste necunoscute iti pot taia din entuziasm. Incepi sa-ti pierzi focusul si scade dorinta de a incepe acel business.
Acest lucru nu ar trebui sa se intample. E normal sa existe necunoscute. In plus, poti gasi o multime de informatii (carti, materiale digitale, video-uri etc.) menite sa elimine neclaritatile si sa raspunda la intrebari.
Sa nu uitam de comunitatile din social media unde poti gasi sprijin din partea unor oameni cu experienta. Trebuie doar sa vrei sa pui intrebari pentru a gasi raspunsuri.
Mai ai si posibilitatea de a urma cursuri online. Doar in Academia de eCommerce gasesti un numar mare de cursuri online create pentru antreprenorii din eCommerce.
https://academia.gomag.ro/
Adapteaza-te in functie de ce se intampla in jurul tau si, daca e nevoie, schimba perspectiva. Bazeaza-te pe fapte si date, in loc de presupuneri si asteptari.
Nu astepta ca totul sa fie perfect. Lanseaza cat mai rapid ideea ta de business, pentru ca o poti perfectiona pe parcurs.
Intalnesti provocari si dificultati pe parcurs? Mergi inainte pentru ca antreprenoriatul inseamna sa depasesti toate astea si devi mai bun(a) in ceea ce faci.
2. Frica de esec
Pentru majoritatea, frica de esec e cel mai mare impediment in a-si deschide propria afacere. Iar in cazul companiilor, aceasta frica le opreste din evolutie.
Este normal sa gresesti. Daca nu faci greseli mari inseamna ca nu vrei sa evoluezi, sa faci un pas mai mare intr-o anumita directie.
Poti diminua riscul de esec daca testezi cu pasi marunti si nu te arunci cu toate resursele inainte. Astfel, daca ceva nu merge bine, te poti retrage rapid si incerca o alta varianta.
E bine sa te documentezi, dar e si mai important sa treci rapid la actiune. Totul se schimba si se misca foarte rapid in ziua de azi (inclusiv comportamentul utilizatorilor).
De aceea sa actionezi, fara a pierde prea mult timp pentru documentare, e cel mai bun lucru pe care il poti face.
Noteaza toate actiunile pe care le-ai facut. Vezi ce a functionat si ce nu, ce poate fi schimbat si ce a depins de tine. Luna viitoare vei stii de ce sa te feresti.
3. Frica pentru propriile decizii
Iti e mai greu sa te decizi pe cont propriu? Este in regula sa ceri sfaturi acolo unde simti ca nu te pricepi. Asigura-te doar ca primesti raspunsuri de la cei care practica ceea ce vorbesc.
In antreprenoriat, este esential sa ai incredere in tine, pentru ca actiunile si deciziile tale dicteaza tot ce se intampla in afacerea ta.
Exista numeroare exemple de oameni, atat national cat si international, ce au reusit sa aduca pe piata produse si servicii ce au schimbat viata tuturor.
Nu este simplu, dar este posibil. Iar povestile acestor oameni de succes pot deveni motivatia ta. Tu esti cel sau cea care decide ce se intampla (responsabilitatea actiunilor se afla pe umerii tai).
Educatia ajuta foarte mult la combaterea acestor frici. Cand ai informatie valoroasa si utila, te simti mai pregatit(a) sa faci fata provocarilor.
Te recunosti intr-unul din cele 3 scenarii? Acum stii ce poti face pentru a scapa de frici si lansa propria afacere.
Vezi si alte materiale utile: