• 0721-334.992
  • 0 0
  • Contul Tau
  • Inregistreaza-te

5 Sfaturi de business invatate din fotbal pentru afacerile online

Deschide un cont in Academia de eCommerce si primesti instant 10 puncte de fidelitate in valoare de 10 lei, sa iti cumperi materialele care te intereseaza. Bucura-te de extra reducere la comandarea produselor premium din Academie!

Gratuit
Gomag
5 Sfaturi de business invatate din fotbal pentru afacerile online-big
Gratuit
Limita stoc
- +
Acceseaza Acum
Pont! Acceseaza video-ul prin contul tau din Academie si primesti acces la un checklist bonus pentru Fluxul tau de vanzari!

1. Leadership in business si fotbal


Adu-ti aminte de motivele pentru care ti-ai deschis business-ul si viziunea din spatele acestuia. Ca lider, administrator al unei companii sau capitan de echipa e vital sa transmiti aceasta viziune colegilor tai din echipa. Iar echipa e reprezentata atat de oamenii interni, fie ca lucreaza la birou sau la distanta, dar si de partenerii tai: aplicatii pe care le folosesti, resurse de la agentii, firma de curierat etc. Este esential ca toata lumea din organizatia ta sa aiba aceleasi obiective, sa lucreze dupa aceleasi principii si sa alerge dupa aceeasi “minge”. In leadership vorbim despre consistenta, rabdare, decizii, adaptabilitate si incredere.

2. Organizarea in business si fotbal

La fel ca intr-o echipa de fotbal, in compania ta exista 2 departamente: cel de achizitie clienti (jucatorii de atac) si cel de retentie clienti - suport, organizare, facturare (jucatorii in aparare). Fiecare jucator, fiecare om din echipa ta ar trebui sa stie cand si cum se paseaza mingea, cand si cum e eficient sa faci achizitia de clienti si cum sa rezolvi partea de aparare, de retentie. Ambele componente trebuie echilibrate: daca joci doar in atac si uiti de partea de aparare (fidelizarea clientilor), s-ar putea sa ai probleme mari in business - la fel cum ai lasa poarta fara portar.

3. Flexibilitate si adaptare in business si fotbal

Esti pregatit pentru planul B, C sau D? Toata lumea isi face un plan la inceput. Dar daca ai deja experienta in antreprenoriat si eCommerce, iti dai seama ca lucrurile fluctueaza, de cele mai multe ori. E ca si cum echipa joaca in deplasare. Probabil nu esti obisnuit cu terenul pe care joci, sau cu fanii echipei adverse sau nu stii ce jucatori noi are echipa adversa daca nu ti-ai facut temele dinainte (partea de analiza a competitorilor). Trebuie sa fii flexibil si sa te adaptezi la conditiile in care esti nevoit sa joci. Ca oameni, suntem obisnuiti cu propria rutina. Dar ca antreprenori, mersul afacerii ne scoate mereu din zona de confort, astfel ca trebuie sa fim flexibili.

4. Implicarea pe termen lung

Prima intentie, ca antreprenor, e sa te uiti la liderii de piata, sa aproximezi unde poti sa ajungi si tu. Si e ok. Dar seteaza foarte bine obiectivele tale si uita-te atent in istoricul companiilor respective, nu doar la ce se vede astazi. Liderii de piata, la fel ca si cluburile mari de fotbal, au oameni cu experienta in echipe uriase, au antrenori pregatiti si zeci de ani in care au acumulat strategii si idei peste idei de dezvoltare, testate si validate. Tine cont si de partea de dezvoltare personala.Trebuie sa fii pregatit fizic, psihic, chiar si spiritual, sa iti atingi obiectivele pe care ti le-ai propus. Practic, orele de munca, implicarea, angajamentele sociale la care tu renunti si sacrificiile pe care le faci pentru business-ul tau, te diferentiaza de restul jucatorilor din piata.

5. Pasiune si riscuri in business si fotbal

Ai auzit de o multime de sportivi foarte bine platiti. Cum au ajuns acolo? Cu sacrificii, timp, rutine constante. La ce sa fii atent e pasiunea pe care o au pentru activitatea lor. Fara pasiune nu esti motivat sa continui, atunci cand conditiile nu te avantajeaza. Pasiunea te va ajuta sa faci lucrurile mai bine, sau diferit, si sa te implici mai mult. Se spune ca nu trebuie sa iti fie frica de cei care sunt mai intelifenti decat tine, ci de cei care muncesc mai mult decat o faci tu. Succesul unei echipe de fotbal depinde in mare parte de jucatori, de echipa. La fel se intampla si in business. Ai nevoie de oameni pregatiti, implicati si pasionati pentru a-ti scala afacerea.

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-17:00

0721-334.992 contact@gomag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!